راهپیمایی 3000کیلومتری معترضان بلوچ
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
موضوعات
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کتاب های احمدگلستانی و آدرس ahmadgolestani.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 106
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 107
بازدید ماه : 268
بازدید کل : 3427
تعداد مطالب : 145
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1

کتاب های احمدگلستانی
تالیفات
یک شنبه 11 اسفند 1392برچسب:, :: 10:59 ::  نويسنده : گلستانی       

راهپیمایی ۳۰۰۰ کیلومتری معترضان بلوچ به پایان خود نزدیک شد

 

67ce4366-52a8-4c6c-9a58-988acb30b452_16x9_600x338

 

گروهی از فعالان بلوچ که برای بازیابی بستگان مفقود خود، روز ۹ اسفند ۱۳۹۲ راهپیمایی طولانی خود از کویته به مقصد اسلام آباد را به پایان رسانده بودند، روز شنبه ۱۰ اسفند در برابر باشگاه مطبوعات اسلام آباد به پرسشهای خبرنگاران پاسخ دادند.

آنان نیروهای امنیتی پاکستان را متهم می کنند که هزاران جوان و فعال سیاسی بلوچ را ربوده و بسیاری را سر به نیست کرده اند. اتهام کشتن فعالان بلوچ پاکستانی به ویژه پس از پیدا شدن سه گور دسته جمعی در خضدار بلوچستان در حدود یکماه پیش قوت گرفت.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که راهپیمایان بلوچ به رهبری ماما قدیر بلوچ (ماما که در زبان اردو به معنای دایی است) پدر یکی از کشته شدگان ربوده شده پس از طی حدود ۳۰۰۰ کیلومتر (۱۹۰۰ مایل) به اسلام آباد رسیده اند و قصد دارند با ادامه اعتراض خود برای از دست رفتن عزیزانشان دادخواهی کنند.

مریم کنوار یک فعال حقوق مدنی در این باره گفت: حدود ۱۰۰ معترض بلوچ در روزهای پایانی این هفته وارد اسلام آباد شدند. این راهپیمایان روز ۲۷ اکتبر ۲۰۱۳ راهپیمایی خود را از کویته مرکز ایالت بلوچستان به سوی کراچی آغاز کرده و از آنجا روانه اسلام آباد شدند.

راهپیمایان تصاویری از بستگان از دست رفته یا مفقود شده خود را با نام و تاریخ ناپدید شدن آنان در طول راهپیمایی در دست داشته و از دولت پاکستان خواسته اند تا برای پیدا کردن بستگان آنان و محاکمه جنایتکارانی که فرزندان و نزدیکانشان را ربوده اند در دادگاه اقدام کند.

کنور که عضو ائتلاف جوانان پاکستان و همراه راهپیمایان است به رویترز گفت که معترضان بلوچ خواهان عدالت و محاکمه عادلانه جنایتکارانی هستند که به مردم بلوچ ستم کرده اند.

 

پلیس به راهپیمایان اطمینان داده است که اجازه نمی دهد کسی به آنان آسیب برساند.

به گفته فعالان مدنی بلوچ ناپدید شدن هزاران جوان و فعال بلوچ از اواسط سال ۲۰۰۰ و در زمان دولت پرویز مشرف آغاز شد. در آن زمان ژنرال مشرف بسیاری از بلوچها را که خواستار استقلال بیشتر و سهم عادلانه از منابع و ثروتهای طبیعی بلوچستان بودند به بهانه شورش سرکوب کرد.

دو سال پیش تشکلی با نام “صدای گمشدگان بلوچ” فهرستی از ۱۲۰۰۰ بلوچ را که می گوید: توسط حکومت پاکستان ربوده شده اند، به سازمان ملل داد.

 

ماما قدیر بلوچ مرد ۷۰ ساله ای که رهبری این راهپیمایی را بر عهده دارد گفته است که تعداد ربوده شدگان بسیار بیشتر از این و حدود ۱۸۰۰۰ نفر است. با این حال دولت پاکستان این تعداد را بسیار پایین تر می داند.

فعالان حقوق بشر بلوچ می گویند که نیروهای پاکستانی بسیاری از بلوچها را بدون محاکمه در دادگاه به قتل رسانده و اجساد آنان را در بیابانها دفن کرده اند. آنان می گویند که گورهای دسته جمعی پیدا شده در خضدار شاهدی بر این مدعا هستند.

در همین رابطه، نواز شریف نخست وزیر پیشتر وعده داده بود پس از تصدی مقام نخست وزیری برای حل مشکل افراد گم شده تلاش کند. در حال حاضر کمیسیونی در دیوان عالی کشور نیز در حال رسیدگی به این موضوع است.

جان محمد بلیده سخنگوی دولت ایالتی بلوچستان می گوید که دولت از این موضوع ناراحت است و در تلاش است به خانواده های گم شدگان کمک کند. اما سخنگوی شبه نظامی  مرزبانی پاکستان که درباره ناپدید شدن بلوچها مورد سرزنش قرار دارد، در این باره هیچ پاسخی به خبرنگاران نداده است.

در بخشی از مسیر راهپیمایی طولانی ماما قدیر بلوچ و همراهان وی، پس از دریافت برخی تهدیدات، از سوی پلیس و آمبولانس این گروه را اسکورت کردند و در طول مسیر نیز مردم شهرهای مختلف از آنان استقبال نمودند.

راهپیمایان در بدو ورود به اسلام آباد نیز توسط جمعی از مردم و فعالان این شهر مورد استقبال قرار گرفته و گلباران شدند. بسیاری از رسانه های پاکستان راهپیمایی ماماقدیر بلوچ و همراهان وی را به راهپیمایی معروف نمک گاندی تشبیه کرده و او را گاندی بلوچستان نامیده اند.

یک معترض ۱۰ ساله، به نام علی حیدر نیز که پدرش جزو ربوده شدگان است به همراه چند کودک و شمار زیادی از زنان بلوچ این گروه را همراهی می کنند.

علی حیدر می گوید که پدرش از سال ۲۰۱۰ ناپدید شده است. به گفته او افراد مسلح با دو اتومبیل جلوی پدر او را گرفته و او را با خود برده اند.

برخی از بازداشت شدگان در زندانهای پاکستان به خانواده علی حیدر گفته اند که پدرش را در یکی از بازداشتگاهها دیده اند به همین دلیل خانواده اش امیدوارند که او هنوز زنده باشد.

منبع: العربیه.نت فارسی



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: